Job

van der Pijl

Job van der Pijl studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, werd in 1991 advocaat en is sinds 2004 partner bij DingemansVanderKind.

Job behartigt de belangen van zowel werkgevers als werknemers. Zijn kennis en ervaring bestrijkt alle facetten van het ontslagrecht. Daarbij kan het gaan om reorganisaties, maar ook om samenwerkings- en functioneringsproblemen. Daarnaast heeft hij professionele samenwerkingsverbanden zoals maatschappen als bijzonder aandachtsgebied in zijn praktijk.

In 2019 is Job gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn proefschrift, getiteld “Arbeidsrecht en insolventie – over de positie van de werknemer van een insolvente werkgever” is verschenen in de Serie Monografieën Sociaal Recht van Wolters Kluwer. Sinds 2020 is hij als parttime universitair docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is hij lid van de redactie van Tijdschrift voor Insolventie. Hij publiceert zeer regelmatig, onder meer als vaste annotator van jurisprudentietijdschrift JAR en als gastannotator in JOR. Job is verder voorzitter van de Raad van Toezicht van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers BNO (www.bno.nl).

Job heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht – sub: medezeggenschap, collectief ontslag, internationaal arbeidsrecht en Insolventierecht – sub: faillissement en surseance van betaling.

Hij is lid van de volgende specialisatieverenigingen:

  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA)
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA)

Publicaties

OP DEZE WEBSITE