Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg (1990) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht. Na het behalen van zijn bachelor, volgde hij de Master Arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij eveneens werkzaam was als student-assistent binnen de leerstoelgroep Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht.

Aan het eind van zijn master heeft Maarten een semester gestudeerd aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika.

Maarten begon als advocaat bij een groot full service kantoor en werkt sinds begin 2016 bij DingemansVanderKind. Hij adviseert en procedeert over het arbeidsrecht in volle omvang en over privacy op de werkvloer. Daarnaast verzorgt Maarten al enige jaren bewerkingen voor het tijdschrift Rechtspraak Arbeidsrecht (RAR) en publiceert hij regelmatig over arbeidsrechtelijke onderwerpen. Maarten heeft in 2019 de postdoctorale specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht afgerond (cum laude).

Maarten is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Maarten heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht – sub: medezeggenschap, collectief ontslag en internationaal arbeidsrecht.

T +31 20 344 64 82
E maarten@dvdk.nl

  • Onderzoeksrapport ‘Verhaal van werkgerelateerde schade’, 3 december 2012 (in opdracht van Ministerie SZW en onder leiding van het Hugo Sinzheimer Instituut)

  • Einde schijnzelfstandigen is in zicht – en dat is goed voor hen’, NRC Handelsblad 6 januari 2015

  • Art. 7:686 BW binnen de WWZ: een vreemde eend in de bijt of nieuw gemeengoed?, Tijdschrift Arbeidsrechtpraktijk 2015/270 (met Tjeerd Hoekstra)

  • Haviltexen bij strafrechtelijke terminologie in een ontslagbrief? ArbeidsRecht 2016, 26

  • Onregelmatig opzeggen, het overwegen waard?, ArbeidsRecht 2017, 16 (met Just Janse de Jonge)