Roos

Jonkmans

Roos Jonkmans (1988) heeft de bachelors Rechtsgeleerdheid en Sociologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna studeerde zij af in de master Privaatrecht aan dezelfde universiteit. Tijdens haar studie was zij werkzaam bij een middelgroot advocatenkantoor als secretaresse en liep zij stage bij verschillende advocatenkantoren in Amsterdam. Voor haar masterscriptie werkte Roos bij de Rechtbank Amsterdam. Daarnaast schreef zij een scriptie over het beginsel van gelijke beloning van uitzendkrachten.

Zij werkt sinds begin 2016 bij DingemansVanderKind en houdt zich bezig met alle facetten van het arbeidsrecht. In 2022 heeft Roos de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) afgerond (cum laude).

Roos heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht – sub: medezeggenschap en collectief ontslag.

Roos is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging voor Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA).