Seminar 28 juni 2022

Graag nodigen wij u uit voor ons seminar op dinsdag 28 juni 2022 in Cinema 3 in EYE.

Ontslag op staande voet
We starten met het bespreken van recente rechtspraak over het ontslag op staande voet, door Olav van der Kind. Het ontslag op staande voet blijft voor werkgevers een populaire wijze van beëindigen van het dienstverband, althans als wordt gekeken naar het relatief hoge aantal gepubliceerde rechterlijke uitspraken over ‘het oosv’. Succes is echter niet gegarandeerd, zo blijkt uit de rechtspraak. Olav zal aan de hand van een aantal recente uitspraken met u bespreken waar u op moet letten als een ontslag op staande voet wordt overwogen. Dit aan de hand van de vraag: ‘Zijn rechters kritischer geworden, of werkgevers slordiger?’ 

Grensoverschrijdend gedrag
Vervolgens zullen Robbert-Jan Bree en Charlotte Dingemans u meenemen in de arbeidsrechtelijke ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend gedrag. Welke gevolgen kunt u verbinden aan grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer? Heeft u een taak in de preventie hiervan? Is het belangrijk om beleid te maken en hoe zit het met de handhaving daarvan? En wanneer is dit gedrag een grond voor beëindiging van de arbeidsrelatie? En is het verstandig om intern of extern onderzoek te gaan laten verrichten?

Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
We eindigen met onze vertrouwde hoogleraar prof. Ruben Houweling. Hij zal u meenemen door de nieuwe wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden, die per 1 augustus a.s. in werking treedt. Hij zal de gevolgen van de wet voor werkgevers en werknemers schetsen. Bijvoorbeeld over het studiekostenbeding: kan de werknemer nog wel worden verplicht zijn studie terug te betalen? En mag je nog wel een nevenwerkzaamheden beding opnemen? En op welke vlakken wordt de informatieverplichting van de werkgever uitgebreid? 

Datum: dinsdag 28 juni 2022
Locatie: EYE, IJpromenade 1, Amsterdam
Tijdstip: 14:00 uur

Meld u nu direct aan via onderstaand formulier.

  • Introducees

    Geef hieronder het aantal introducees op die met u mee zullen gaan (maximaal 10).
  • NaamE-mailadres