Robbert-Jan Bree

Robbert-Jan studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam in de master Privaatrecht (commerciële rechtspraktijk) en rondde aan de Vrije Universiteit Amsterdam de master Arbeidsrecht af. Hij was in 2017 in Århus, Denemarken, coach van het Nederlandse team bij de Hugo Sinzheimer Moot Court Competition, de internationale pleitwedstrijd voor studenten op het gebied van arbeidsrecht. Robbert-Jan heeft in 2021 de postdoctorale specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht afgerond (cum laude).

Vanaf februari 2016 heeft Robbert-Jan als advocaat gewerkt op de arbeidsrechtsectie van een groot advocatenkantoor. Sinds januari 2019 werkt Robbert-Jan bij DingemansVanderKind.

Robbert-Jan houdt zich bezig met alle facetten van het arbeidsrecht, waaronder ontslagrecht, reorganisaties, (non-)concurrentie en het ontslag van statutair directeuren. Hij is lid van de Vereniging voor Jonge Arbeidsrecht Advocaten.

Robbert-Jan is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Robbert-Jan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht – sub: medezeggenschap, collectief ontslag en internationaal arbeidsrecht.

T +31 20 344 64 84
E robbertjan@dvdk.nl