Ivo

Boudrie

Advocaat
Partner
Mediator

Ivo Boudrie (1970) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als procesjurist bij een vakbond, maakte hij in 1999 de overstap naar de advocatuur. Daar werkte hij binnen de sectie Arbeidsrecht en Medezeggenschap van een groot internationaal advocatenkantoor. Sinds 2004 is Ivo partner bij DingemansVanderKind.

Hij is een arbeidsrechtspecialist met een voorliefde voor het individuele ontslagrecht, waarbij hij zowel werknemers als werkgevers bijstaat. Ivo begeleidt herstructureringen en reorganisaties van ondernemingen en hij treedt regelmatig op voor statutair bestuurders van vennootschappen in ontslagzaken. Met enige regelmaat adviseert Ivo bestuurders en ondernemingsraden in medezeggenschapsrechtelijke vraagstukken.

Naast zijn werk als advocaat geeft Ivo regelmatig cursussen aan personeelsfunctionarissen en doceerde hij onder andere aan de VU Law Academy te Amsterdam. Bij de uitgeverij van vakinformatie SDU verzorgde Ivo jarenlang onderwijs aan advocaten en bedrijfsjuristen over ontslagrecht maar ook over het bewijsrecht binnen het arbeidsrecht. Ivo volgde met succes de postdoctorale specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht.

Ivo heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht – sub: medezeggenschap, collectief ontslag en arbeidsmediation.

Publicaties

OP DEZE WEBSITE